Hard work vs. talent?

jfa_4518

Når jeg fortæller folk om det her projekt, så tror de fleste for det første, at jeg er fuldstændig skør og for det andet har de fleste spørgsmålet: ”Så må du da have et naturtalent?”. Den første del har de fleste nok ret i, jeg er lidt skør. Og jeg ved godt, at det her mål er fuldstændig vanvittigt, men jeg har tænkt mig at arbejde lige så hårdt, jeg kan for at opnå det.

Jeg har gennem min tid i basket haft mange forskellige trænere, og jeg har altid taget noget forskelligt med mig videre fra hver træner. En af mine trænere lagde altid vægt på, at man skulle sætte sig store mål, hvorfor skulle man stille sig tilfreds med noget mindre end det bedste.

        ”What we find is that if you have a goal that is very, very far out, and you approach it in little steps, you start to get there faster. Your mind opens up to the possibilities.” – Mae Jemison

Som følge af dette er det også vigtigt for mig at understrege, at jeg ikke umiddelbart ejer skyggen af golftalent, og alt hvad jeg opnår i løbet af dette år er 100% slid og viljestyrke. Derfor synes jeg, at det er et helt vildt fedt projekt, der skal vise om vi kan sætte et spørgsmålstegn ved hårdt arbejde frem for talent. Det kan godt være, at jeg ikke kommer under 10 i handicap, men jeg skal nok gøre, hvad der står i min magt for at kæmpe mig ned ad!

jfa_4488-kopiskaermbillede-2017-02-20-kl-10-20-19Min træningsuge er da også fyldt ud. Jeg træner i gennemsnit mellem 16-19 timer om ugen. Jeg har lidt ekstra træningstimer, da jeg stadig spiller basketball indtil sæsonen er ovre her i foråret. Når basket sæsonen er slut, så kommer min træningsuge til at se meget anderledes ud. Jeg må nok ærligt indrømme, at jeg på nuværende tidspunkt ikke er så god til at få overholdt mine yoga tider, så derfor er de markeret med grå. Det er oftest dem jeg ’kommer til’ at springe over.

Jeg var til min sidste golf screening i går og ligger derfor snart et mere specifikt indlæg op med mine øvelser, og hvorfor det lige er dem jeg skal lave.

Det er inspirerende at lære noget nyt. Der er noget fedt ved at udfordre sig selv både psykisk og fysisk. Golf er noget helt andet. Det vidste jeg godt inden jeg gik indtil projektet, men det er sjovt, hvordan jeg meget hurtigt har fundet en rytme og rutine som gør, at jeg faktisk synes det er helt vildt fedt at stå på driving rangen og slå 200 bolde. Min indre nørd/perfektionist kommer op i mig og jeg kan mærke, hvordan jeg nogle gange bliver nød til at sætte mig ned og trække vejret før jeg forsætter. For jeg kan godt nå at dreje 48 gange rundt om mig selv og blive så irriteret, at jeg glemmer alt om sving tanke og ro.

jfa_4506

Jeg skrev kort sidste gang omkring det med ikke at tænke for meget, når man står over bolden. Som regel har man bare en sving tanke, når man står over bolden, de andre ting er siet fra på vej til tee’en. Den sving tanke man har er oftest det, man skal arbejde på, dvs. man kan have sving tanker som: Ret ryggen, højre fod lidt tilbage, rotér i hoften, køllen i fingrene – ikke hånden, op med hagen, ikke slå udefra og ind, langsomt tilbagesving, luk køllehovedet osv. Min sving tanke lige nu er: disconnect/connect, det kan være om 1 måned, at jeg skal tænke noget andet. Når jeg bliver sur og irriteret over, at jeg ikke kan ramme bolden som jeg gerne vil, så trækker jeg vejret og falder tilbage til min sving tanke, det plejer at hjælpe mig.

  • RM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s