Balder af stål

Her er et lille indblik i nogle af de styrkeøvelser, jeg laver i mit træningsprogram. I øjeblikket er fokus på, at jeg skal være stærk i en lille muskel, der sidder i hoften. Da jeg var inde hos Rasmus Thomhav til min første golfscreening testede han nemlig denne muskel, og det var næsten pinligt, så svag jeg var. Jeg blev derfor indlagt til 10min hoftetræning hver dag indtil vi skulle ses igen.

billede1Muskel gluteus medius, glut. med., laver abduktion (løfter benet til siden) og indadrotation af hoften, men en af de vigtigste funktioner er kontrol af bækkenet.

Det vil sige, at når du går så sørger denne fine lille muskel for, at du ikke ’vrikker’ for meget med hofterne i din gang. Hvis du har en svag eller inaktiv glut. med. kan resultatet være at man får det, der hedder en ’Trendelenburg gang’, hvor at man kompenserer i overkroppen for at komme igennem hvert skridt.

Vi ved at glut. med. er vigtig for vores gang, men den har også en stor rolle ved golfsvinget. Glut med sørger for at man ikke laver en forskydning af bækkenet til den ene eller anden side afhængigt om man snakker backswing eller downswing. Hvis glut. med. arbejder korrekt, vil den hjælpe indadrotationen i den bagerste hofte i tilbagesvinget og lede/stabilisere hoften i downswing. Hvis glut med arbejder optimalt, kan den hjælpe med at maksimere rotationen i golfsvinget, hvilket også forbedrer svingets kraft.

Her viser jeg de tre øvelser jeg har lavet den sidste halvanden måned for at styrke denne muskel.

dsc_0418-2

Sidelying bridge + Side leg turn out

dsc_0424-2

Hip abduction 

Lav 3×15 på hver side, så lover jeg, at man kan mærke, at man har balder. Disse tre øvelser er mine start øvelser for at få isoleret musklen så vidt muligt. Jeg har en sort elastik omkring knæ eller ankler for at få modstand, man bør starte med at lave øvelserne uden elastik eller med en lille blå elastik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s