Golf Screening

Træning.jpg
Jeg starter hele forløbet ud med en golf screening. Jeg starter hos super dygtige Rasmus Thomhav, der er fysioterapeut i FYSIQ Sport. Jeg valgte samarbejdet med FYSIQ Sport, da de er eksperter på netop dette område. Jeg kendte Rasmus i forvejen, da vi har arbejdet sammen da jeg var fysioterapeut studerende. Jeg ved, at Rasmus’ indstilling til fysioterapi, sport og træning stemmer overens med min mentalitet. Så da han sagde ja til at være en del af projektet, blev jeg meget glad!

En sportsscreening er en undersøgelse, der evaluerer, om man besidder bestemte karaktertræk, der passer til sportsgrenen. Man bliver vurderet ud fra bevægelighed, stabilitet, styrke og bevægemønstre. Denne analyse bliver holdt op imod de arbejdskrav og skadesrisici, der er i sporten. Efter en sportsscreening i FYSIQ Sport udarbejdes en individuel plan med træningsprogram, ud fra de ting der muligvis var begrænset i bevægemønstrerne. Så man får optimeret dine muligheder for udvikling af din performance og nedsætter risikoen for skader.

Undersøgelsen gik rigtig fint, jeg skulle være i FYSIQ Royal kl. 07.00. Det er første gang jeg prøver noget, der minder om en sportsspecifik test. Så hel grøn kommer jeg til Rasmus med morgenhår og træningstøj. Jeg blev testet i bevægelighed i de 17 bevægelser man benytter sig af i golf. Jeg er blevet vurderet ud fra Titleist Performance Institute, TPI. I den første test endte jeg på 3. Man bliver bedømt lidt ligesom med handicap, så jo tættere på 0 desto bedre. Vi blev nød til at starte med kun at teste bevægelighedsdelen, da jeg jo er skadet med knæet og endnu ikke har fået ‘go’ fra min fysioterapeut til at hoppe og lave eksplosive tests. Det kommer dog snart, så sidste halvdel af testen bliver lavet i slutningen af januar.

Læs mere om FYSIQ Sport på deres facebook HER
Eller læs mere om Rasmus her: HER

  • RM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s