Historien bag ”Fra 0 til Pro”

Mit navn er Rikke, og jeg står bag bloggen: Fra 0 til Pro. Det er et projekt, der startede med nogle jokes på en sommerferie i Italien denne sommer. Det startede med, at jeg spurgte min svoger, hvad jeg skulle gøre for at være med helt oppe i toppen i dansk golf. Han grinte lidt og sagde giv mig et år af din tid, så skal jeg nok få dig med frem. Vi grinte lidt af det og de andre på ferien, synes også idéen var helt tosset og uopnåelig. Mit ’konkurrencegen’ var dog tændt.

For at I kan forstå, hvorfor jeg var så klar på denne ’udfordring’ må I lære lidt om mig. Jeg er 25år gammel og jeg har siden 2009 spillet med i toppen af dansk basketball. Jeg har spillet basketball siden jeg var 5år gammel, hvilket gør denne sæson til min tyvende.

I ungdomsårene har jeg både vundet Pokalfinale og Danmarks mesterskaber. I Dameligaen er det blevet til to bronze og en sølv medalje. Jeg er typen, der elsker at blive udfordret, og jeg står sjældent tilbage for noget.

Jeg har opnået rigtig meget med basket, og jeg har fået nogle venner for livet. Jeg regner med, at det bliver en svær overgang fra en højintens kontakt sport, hvor man har et hold, der bakker hinanden op i tykt og tyndt. Til en solosport, hvor man står rimelig meget alene, når det ikke går som man havde regnet med. Der bliver mange nye ting, jeg skal vænne mig til. Det bliver en helt anden måde at træne på, en ny sportsgren jeg skal sætte mig ind i og en masse udfordringer med udstyret.

Jeg ved personligt ingenting om golf. Min erfaring med golf er meget limiteret, jeg har spillet meget minigolf, men tror ikke, der er mange paralleller at drage derfra. Jeg har i alt været ude at ’slå bolde’ to gange i mit liv en gang i 2013 og en enkelt gang i 2016, så det er bogstavelig talt at starte fra 0.

Min svoger er golftræner og det er ham der kommer til stå bag al min sportslige udvikling. Han hedder John Davies og er ansigtet bag Davies Golf, der underviser i Dragør Golfklub, Harekjær Golfklub og i Davies Golf Indoor. Han har spillet i Dragør Golfklub siden 1996 og har vundet utallige klubmesterskaber. I 2001 flyttede han til Smørum. Samme år spillede han også med i Challenge Touren, det var både i 2001 og 2002.

Johns træner baggrund er bred. Han har flere uddannelser bag sig bl.a. Trackman Golf, K-Vest TPI, SAM PuttLab, og Swing Catalyst Master. Han har bl.a. arbejdet med Nanna Madsen, da hun var verdens #1 for amatører. John arbejder ud fra en filosofi der hedder: ”If You Can See It, You Can Do It” det handler i bund og grund om at komme hele vejen rundt om elevens sanser. Se, høre og mærke hvad det er man laver, hjælper eleven til bedre at forstå, hvad det handler om.

Bloggen kommer til at handle om alt fra sportslig udvikling, udstyret i sporten, fysisk træning og selvfølgelig også den personlige udvikling jeg vil gå igennem. Jeg prøver at sætte spørgsmålstegn ved forskellen på talent og hårdt arbejde. Jeg vil knokle for at kunne opnå målet, men spørgsmålet er om det at give alt, hvad jeg har er nok til at gå hele vejen.

På fredag skal jeg til Golf Screening hos min fysioterapeut Rasmus Thomhav. Det kommer I til at kunne læse meget mere om på fredag. 🙂

  • RM

4 thoughts on “Historien bag ”Fra 0 til Pro”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s